MotoSurf WorldCup Amsterdam 2016

Op 12 & 13 augustus heeft op de Bosbaan in Amsterdam  de allereerste MotoSurf Worldcup race in Nederland plaatsgevonden. Een internationaal gezelschap van topriders trok alles uit de kast in de strijd om de felbegeerde WorldCup-punten.

Kwalificatieheats

Op vrijdag stonden de kwalificaties op het programma, waarbij elke rider de kans kreeg om een snelle tijd neer te zetten om zo een betere startpositie af te dwingen bij de kwalificatieheats. Young guns  Lukáš Záhorský en Sebastian Kubinec wistten de snelste tijden neer te zetten. Leider in het klassement Lukáš Záhorský was met zijn  42.67 iedereen te snel af en liet wederom zien dat hij dit seizoen een klasse apart genoemd mag worden. Ivo Strouhal noteerde de derde tijd en liet later op de dag zien prima uit de voeten te kunnen op het smalle parcours. Door twee van zijn drie heats te winnen en één keer als derde te eindigen liet Strouhal na dag één de beste indruk achter, waarmee hij zich meteen onder de favorieten schaarden om er op zaterdag met de overwinning vandoor te gaan.

Finaleraces

Op zaterdag kwamen de riders twee keer in actie om zo te bepalen wie er aan het einde van dag met een beker boven zijn hoofd zou staan.

Bij de eerste race was er sprake van pech voor de in topvorm verkerende Ivo Strouhal. Hij lag aan kop op het moment dat hij de controle over zijn board verloor en ongelukkig ten val kwam. Strouhal kon zijn race gelukkig wel vervolgen en eindigde uiteindelijk als zevende. Lukáš Záhorský wist te profiteren van de crash van Strouhal en pakte de overwinning in de eerste race. Ook Jetsurf-oprichter Martin Šula liet zien over de nodige skills te beschikken. Na een val in de eerste ronde moest Šula zich vanaf de laatste plaats terug knokken, maar de Tsjech wist uiteindelijk nog als tweede te eindigen. Achter winnaar Záhorský, maar nog voor de Israëliër Or Yanai, die daarmee het podium compleet maakte.

Bij de tweede race was er opnieuw pech voor Ivo Strouhal. Na een sterke start werd hij door technische problemen genoodzaakt de race te staken. Lukáš Záhorský liet wederom zien dat hij op dit moment de te kloppen man is in de strijd om het kampioenschap. Na een ijzersterke race eindigde hij als eerste met een ruime voorsprong op nummer twee Martin Šula. Sebastian Kubinec liet zien waarom hij op vrijdag zo snel was in de kwalificaties en eindigde als derde in de tweede heat.

Lukáš Záhorský werd met twee overwinningen uiteraard de grote winnaar van het weekend in Amsterdam en hij zou uiteindelijk ook de MotoSurf WorldCup-titel van 2016 in ontvangst mogen nemen nadat ook de laatste race van het seizoen in China een prooi werd voor de jonge Tsjech. Voor een overzicht van alle uitslagen klik hier.

Contact

Voor meer informatie of vragen over de Motosurf Worldcup Amsterdam kunt u mailen naar info@motosurf.nl of neem telefonisch contact op met Semy Khadraoui of met Alex Werner van MotoSurf BV. U kunt ook uw gegevens achterlaten, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Overige events

Onderstaand ziet u het programma van de wereldwijde tour van MotoSurf. Voor meer informatie over alle evenementen, de racers, de uitslagen, interviews en verslagen kijkt u op www.motosurfworldcup.com.