About

MotoSurfWorldCup_logoDe MotoSurf WorldCup is één van de meest geavanceerde, veiligste en goedkoopste gemotoriseerde race ter wereld. De Jetsurf raceboards zijn ultralichte, high-tech watermachines met een gewicht vanaf slechts 15kg die per auto, boot, vliegtuig en zelfs per fiets vervoerd kunnen worden. Dit betekent dat alle racers zich makkelijk, met board en al, kunnen verplaatsen, een groot voordeel ten opzichte van andere gemotoriseerde sporten en machines.

De MotoSurf WorldCup is daarnaast ook uitermate veilig, want bij een eventuele val van één van de riders zal het board dankzij de speciale kill-switch na maximaal vijf meter tot stilstand komen. De kill-switch zorgt ervoor dat de motor direct stopt bij een val van de bestuurder.  Al deze factoren samen maken de MotoSurf GP de goedkoopste, veiligste, meest geavanceerde en meest mileuvriendelijke motorsport ter wereld.

Mede dankzij al deze voordelen zijn er vele motorsporticonen uit de WRC, F1, MotoGP en Red Bull Air races die zich op MotoSurf hebben gestort.

Logo_GreenTechTijdens de MotoSurf WorldCup races verleggen we dankzij onze geavanceerde technologie de grenzen van de watersport in het algemeen en de surfsport in het bijzonder. We zijn ons echter ook zeer bewust van de effecten van gemotoriseerde watersport op de omgeving en het milieu. Dankzij de ultralichte motoren van MSR Engines zijn de nadelige effecten voor het mileu minimaal. Een jetsurf is in verhouding tot snelheid, bereik en gebruik aan de ene kant en CO2-emissie aan de andere kant één van de meest geavanceerd watervoertuigen die er is. De motoren van MSR maken gebruik van Greentech technology die ervoor zorgt dat

Onze partner MOTOREX is wereldwijd één van de meest vooraanstaande en geavanceerd producenten van high-tech motorolie. Alle Jetsurfboards maken gebruik van  milieuvriendelijke, afbreekbare motorolie van MOTOREX. Daarnaast plant Jetsurf twee bomen voor elk verkocht board. Op deze manier streeft Jetsurf naar een ‘Zero Carbon Footprint’, met andere woorden, wij proberen er alles aan te doen om het milieu zowel bij de productie als bij het gebruik van onze boards zo min mogelijk te belasten. Uit onderzoek is gebleken dat onze klanten hun board gemiddeld ongeveer 120 uur per jaar gebruiken, wat een uitstoot van ongeveer 25 kg CO2 oplevert, dit staat gelijk aan de CO2-opname van een volwassen boom in een jaar tijd. Dit betekent dat het gebruik van een board per saldo CO2 neutraal is en geen enkele negatieve invloed heeft op het milieu.

FIDSM_logo_transparent2De Fédération Internationale du Surf Motorisé (FIDSM) is in 2012 opgericht en heeft zijn hoofdkantoor in Baar, Zwitserland. De FIDSM is opgericht met als doel het creëren van een uniforme set van regels en richtlijnen rondom MotoSurf en het ontwikkelen van de gemotoriseerde surfsport tot een internationale watersport.

Daarnaast  legt de FIDSM zich toe op het vertegenwoordigen van de belangen van de gemotoriseerde surf community wereldwijd. Zaken als veiligheid, duurzaamheid en juridische vraagstukken omtrent de status van MotoSurf staan hierbij hoog in het vaand

JETSURF-LOGO-MOTOSURF.NLMotoSurf NL is in februari 2016 opgericht met als doel gemotoriseerd surfen in Nederland te promoten, informatie te verstrekken, evenementen te organiseren en alle andere zaken die helpen om gemotoriseerd surfen in Nederland groot te maken!

Wij zijn de officiële, gelicentieerde dealer van Jetsurf voor de Nederlandse en Belgische markt. Jetsurf is marktleider in de markt voor gemotoriseerde surfboards en loopt al sinds 2008 voorop in de ontwikkeling van deze fantastische innovatie in de watersport. Voor meer informatie over Jetsurf kunt u terecht op www.jetsurf.com.

Interesse in een board? Neem dan direct contact met ons op via het volgende formulier, stuur een mailtje naar info@motosurf.nl of download alvast de productbrochure met alle info betreffende het huidige aanbod van boards.